Over dorette

Fluit- en pianomuziek is Dorette haar grootste passie. Zij heeft haar diploma’s Uitvoerend- en Docerend Musicus behaald aan het conservatorium. Zij vind het heerlijk om te spelen voor een publiek, daarnaast heeft ze een lespraktijk waarin zij leerlingen, beginnend- of gevorderd, kind of volwassen, dwarsfluit of piano leert spelen. 

Naast de leerlingen te leren ervaren dat het muziek spelen meerdere functies heeft dan alleen mooie muziek maken, zoals ontspanning, controle over ademhaling, meer fantasie te ontwikkelen i.v.m. de voor te dragen stukken, achtergrondinformatie van stukken, waardoor je stukken anders zult gaan spelen, de emotie die daar in gelegd kan worden, is voor iedereen anders. Het is heerlijk om je gedachten te kunnen sturen naar mooie muziek en af te dwalen, i.p.v. opgaan in de waan van de dag (bijvoorbeeld: werk, school, privé)

Dorette heeft diverse optredens gedaan voor o.a. het Nederlandse impresariaat, Artiesten- arbeidsbureau Den Haag. Maaike Bom, Volvo, Nederlandse Bank, Rabobank, ABN-AMRO, Gemeente Gouda, o.a. kaartjesavonden, borrels, recepties van gemeenten, Bijenkorf, Ministerie van Rijkswaterstaat, Pathé, Hotel Huis ter Duin, Diverse luxe restaurants bij diners en high tea’s, recepties, tijdens ceremonies als huwelijken en uitvaarten.

Zij heeft ook veel gespeeld op openluchtconcerten, waaronder verschillende Floriades, de dag van de romantische muziek en Rotterdam, Kamermuziek in ’t Groen te Eindhoven en Houtmansplantsoenconcerten in Gouda.

Ook heeft Dorette veel medewerking verleent aan CD opnames van diverse koren, waaronder ook een instrumentale CD met dirigent en organist Martin Mans en veel opgetreden bij Koorconcerten, o.l.v. o.a. Martin Zonnenberg, Martin Mans, wijlen Pieter Stolk, e.v.a. Verder heeft zij regelmatig medewerking verleent aan TV opnames bij de EO, vaak o.l.v. Martin Zonnenberg, wijlen Pieter Stolk, Jan Mulder, e.a.

Dorette heeft bij en met bekenden mensen op mogen treden, waaronder leden van het koninklijk huis en hooggeplaatste politici (zoals: Maxima, Willem-Alexander), op prachtige locaties als Slot Zeist, Kasteel Lisse, Kasteel Duivenvoorde, Kasteel Dussen, Landgoed Kasteel Groeneveld, Kasteel Rhoon, Kasteel Vught, Rijksmuseum en Beurs van Berlage te Amsterdam, het Beatrix Theater, Vredenburg in Utrecht, de Rai in Amsterdam en de Doelen in Rotterdam etc.

Laten we 
kennismaken!

dorettelagendijkmusic@gmail.com
06 82 20 42 67

Contact

06 82 20 42 67
dorettelagendijkmusic@gmail.com

Adres

Klompéstraat 5
3371 VS Hardinxveld Giessendam